Terug

ALGEMENE VOORWAARDEN BOOKMINE

Bookmine is een platform voor het onderling (uit)lenen van fysieke boeken. Als gebruiker ga je akkoord met de volgende regels:

Bookmine is een peer-to-peer burenplatform en dus niet bedoeld voor commerciële organisaties. Als je toch commerciële advertenties, promotionele berichten of spam opmerkt, meld het ons even. Publieke content van die aard wordt meteen verwijderd.

Bookmine is bedoeld voor het gratis uitlenen van fysieke literatuur (geen e-books). Gebruikers vragen geen vergoeding voor het uitlenen van boeken. Voor verkoop of verhuur van literatuur richt je je tot andere platformen. Leg onderling - indien gewenst - een (al dan niet geldelijke) waarborg vast voor uitleen, maar maak zulke afspraken binnen een privé gesprek. Als wij het vermoeden krijgen van commerciële intenties, dan mogen wij deze content verwijderen en/of je account opheffen.

Als gebruiker communiceer je op Bookmine op een respectvolle manier. We tolereren geen grof taalgebruik. Bookmine behoudt het recht om in te grijpen in openbare content (berichten, boeksuggesties, coverafbeeldingen, profielfoto’s ...) en/of deze weghalen als ze ongepast, misleidend, discriminerend, vulgair, haatdragend of tegen de wet zijn. Elke gebruiker is verantwoordelijk voor de content die vanuit zijn/haar profiel wordt gepubliceerd. We lezen geen privéberichten, behalve als daar klachten over komen. Je wordt dan altijd op de hoogte gesteld. Met andere woorden: de door de gebruiker toegevoegde content moet in de lijn liggen van het doel, de intenties en het doelpubliek van Bookmine. Wanneer we een goed beargumenteerde en gegronde klacht ontvangen, nemen we de nodige stappen tegen ongepaste content. Voor klachten kan je steeds terecht op info@bookmine.be.

Een registratie op Bookmine is steeds persoonlijk. Je bent wie je zegt dat je bent. Houd je profielgegevens (inclusief de informatie over jouw boeken) altijd accuraat en up-to-date. Als bijvoorbeeld een van jouw boeken (tijdelijk) onbeschikbaar is voor uitleen, geef dit dan aan op jouw profiel. We behouden het recht om valse accounts of verdachte registraties te verwijderen en frauduleuze gebruikers te weren. Bookmine draagt privacy hoog in het vaandel (zie onze privacyverklaring). Voor bepaalde (non-profit of social-profit) organisaties bestaat de mogelijkheid, mits voorafgaande toestemming van de platform-administrator, om een profiel aan te maken in naam van de organisatie.

Voorlopig kunnen alleen inwoners van het arrondissement Antwerpen gebruik maken van Bookmine. Ben je geïnteresseerd in Bookmine, maar ben je niet van Antwerpen? Laat bij registratie jouw gegevens zeker achter en we houden je graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Andermans boeken behandel je met zorg en liefde. Controleer samen in welke staat de boeken zich bevinden bij uitlenen en terugbrengen. Maak onderling duidelijke afspraken rond de duur van uitleen, het tijdstip en de plaats van ophalen en terugbrengen, de staat van het boek. Op Bookmine kan je deze communicatie en afspraken vastleggen in een privé gesprek, wat kan gelden als een juridisch bindende verklaring voor beiden. Je houdt je aan de afspraken die je maakt met elkaar. Als je een boek niet terugbrengt, beschadigt of kwijt speelt, moet je dat op jouw kosten vervangen of vergoeden. Bij problemen helpen we je graag om tot een oplossing te komen. Bookmine is echter juridisch niet aansprakelijk, behalve als je kunt bewijzen dat we opzettelijk of grof nalatig hebben gehandeld. Voor schade aan je spullen moet je bij de persoon zijn die deze heeft veroorzaakt. Bookmine is een experiment. We hebben de intentie om al doende te leren en aanpassingen te maken waar nodig. Elke nuttige feedback is meer dan welkom! Stuur ons je input door naar info@bookmine.be en we beloven je zo snel mogelijk te antwoorden. Merk je misbruik van het platform op? Breng ons dan meteen op de hoogte, en we nemen de nodig stappen.